Conferinţa INGLASS

Invitat special al Conferintei Nationale de Arhitectura INGLASS, Dan S. Hanganu este recunoscut pe plan international pentru realizarile sale, care fac parte din patrimoniul arhitectural al lumii.

Nascut la Iasi in 1939, Dan S. Hanganu este cel mai important arhitect roman stabilit in strainatate.

In aprilie 2008,  Dan S. Hanganu a primit Medalia de Aur a Institutului Regal de Arhitectura din Canada, cea mai inalta distinctie acordata in domeniul arhitecturii in Canada. Numele lui Dan S. Hanganu este legat de cladiri celebre si originale precum studioul Cirque du Soleil, turnul de birouri Hydro Quebec, manastirea Saint- Benoit-du-Lac, Muzeul de Arheologie si Istorie Pointe-a-Calliere, scoala de inalte Studii Comerciale din Montreal sau Pavilionul de Design de la UQAM.

Dan S. Hanganu este membru al Academiei Regale Canadiene de Arte si membru de onoare al Academiei Romane,  membru al Ordinului Arhitectilor din Quebec si al Asociatiei Arhitectilor din Ontario,  profesor universitar de arhitectura la Universitatile Montreal si McGill si profesor asociat la universitati din Statele Unite, Argentina, Chile, Mexic, Columbia, China, Franta si Italia, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arhitectura din Laval si al Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti.

Dan S. Hanganu: „Fiecare material poate avea un moment de glorie, daca stim cum sa-l punem in valoare”.

 

SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA: PARTENER OFICIAL LA CONFERINTA DE ARHITECTURA INGLASS

Partenerul Oficial al evenimentului este Saint-Gobain Glass Romania, primul producator european de sticla si unul dintre liderii mondiali.

Cosmin POPESCU,
Marketing Manager,
Saint-Gobain Glass Romania.

„Conferinta Nationala de Arhitectura INGLASS reprezinta din punctul nostru de vedere ocazia  perfecta de a imbina cateva sute de ani de traditie si experienta in producerea sticlei cu acel ingredient magic care transforma o simpla foaie de sticla in estetica si functionalitate: viziunea si talentul arhitectilor. Sticla in sine e doar o imbinare a celor patru elemente de baza: nisip, foc, apa si aer. Odata ajunsa pe planseta unui arhitect, sticla devine un instrument puternic pentru a exprima spatiul, lumina, profunzimea si forma. Din acest motiv, nu putem reusi decat impreuna. Suntem Partener Oficial al acestui eveniment tocmai pentru ca am inteles de mult acest lucru si suntem constienti de faptul ca, asa cum arhitectura nu poate fi imaginata fara sticla, nici sticla nu poate fi pusa cu adevarat in valoare decat de un arhitect”, a declarat Cosmin POPESCU, Marketing Manager, Saint-Gobain Glass Romania.

PARTENER OFICIAL:

ORGANIZATORI:

Pe 12 aprilie, ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti, Constanta Ballroom, Conferinta Nationala de Arhitectura INGLASS.

Tema conferintei este sticla in arhitectura, ca inovatie si transparenta, INGLASS fiind primul eveniment de acest gen din Romania.

Vor conferentia arhitecti romani cu importante realizari in domeniul sticlei arhitecturale. Pana in prezent au confirmat participarea la eveniment, in calitate de speakeri, Arh. serban TIGANAS, Arh. Constantin CIUREA, Arh. Vlad GAIVORONSCHI si Arh. Lilian CAPTARI.

Se va discuta despre aplicatiile si infatisarile sticlei in arhitectura romaneasca, de la mestesug la high tech. La conferinta sunt asteptati peste 200 de arhitecti.

Inscrierile la conferinta continua pe www.ieglass.ro, cu urmatoarele modalitati de participare:


Lasă un comentariu